De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bakar Bumbu Kuning
Kip van de barbecue met een gele saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 4 daun djeruk purut
- 2 dl. santen
- 2 serehstengels
- zout
- suiker
- olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 2 theelepels ketumbar
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Schil de kunyit en djahe. Snijd de sjalotjes, knoflook, kunyit en djahe fijn. Maak van de bumbu een pasta en fruit die in olie tot het gaat geuren. Doe de daun djeruk purut, zout, suiker en de sereh er bij en bak het even mee. Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de santen toe en breng het geheel aan de kook. Haal de kip uit de saus en gril de kip op de barbecue gaar en bruin. Serveer de saus bij de kip.
download