Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Kuning Panggang
Gekookte gele kip van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 eetlepel limoensap
- 5 dl. kokoswater
- 5 dl. water
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- olie
Bumbu:
- 5 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 2 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- halve theelepel peperkorrels
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de kip in vieren. Kneus het witte gedeelte van de serehstengel. Snipper de sjalotten, knoflook, kunyit en djahe. Rooster de kemirienoten, peperkorrels, ketumbar en trassi in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta in de vijzel. Bestrijk de kip met het limoensap en laat het een half uur marineren.
Breng het water, kokoswater, daun salam, daun djeruk purut, sereh en de bumbu aan de kook en kook de kip hierin gaar. Haal de gare kip uit het vocht en bestrijk het met wat olie. Rooster de kip op de barbecue mooi bruin van kleur. Besmeer de kip tijdens het roosteren regelmatig met het kookvocht.