De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Swiwi Santen
Gestoofde kippenvleugels van de barbecue
Ingrediënten:
- 500 gr. kippenvleugels
- 2 dl. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
- 1 stukje asem
- zout
Bereiding:
Kneus de serehstengels. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die samen met de sereh en daun salam in olie totdat het gaat geuren. Doe de kippenvleugels er bij en bak totdat ze van kleur veranderen. Voeg de santen toe en stoof de vleugels gaar. Doe het citroensap er bij en roer het geheel goed door. Zodra de vleugels gaar zijn, uit de saus halen en gril ze in de oven of op de barbecue bruin.