Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Pindang Serani
Gestoofde kip met een frisse smaak
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 6 eetlepels olie
- 2,5 dl. water
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- asem
- 1 serehstengel
- zout
- citroensap
Bereiding:
Snipper de ui fijn. Los de asem op in twee eetlepels warm water en zeef het. Snijd de kip in stukken en wrijf het daarna in met asemwater en zout, ca. 1 uur in laten intrekken. Uien, knoflook, laos en kunyit tot een pasta wrijven en fruiten in de olie tot de uien geel zijn en dan de stukken kip toevoegen. Bak dit alles samen tot de kip bruin is. Water en de sereh toevoegen. De kip nu laten stoven tot deze gaar is. Afmaken met citroensap.
Ayam Pindang Serani