Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Petis

Gebakken kip met garnalen in een saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 125 gr. gepelde garnalen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel petis
- 2 theelepels sambal oelek
- halve theelepel kunyit
- 2,5 dl. dunne santen
- 1 theelepel gula djawa
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel korianderblaadjes
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken, snijd de ui in ringen, snijd de korianderblaadjes fijn en pers de knoflook. Zorg dat de kip goed droog is. Verhit de olie en fruit de ui in de wok. Voeg daarna de knoflook, petis, sambal, kunyit, zout en peper toe. Schep alles goed door en voeg de stukken kip toe. Roer voortdurend door en voeg dan de santen toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager zodat het geheel kan sudderen voor ca. 30 min. Haal de kip uit de saus en laat de saus indikken. Voeg vervolgens de gula djawa, citroensap en garnalen toe. Laat het geheel ca. 4 min. koken. Leg de kip in een schaal, giet de saus er overheen en garneer met de koriander.

Ayam Petis