Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Acar Campur Dua
Zoet/zure groenten
Ingrediënten:
- 250 gr. spitskool
- 250 gr. tauge
- 100 gr. sperziebonen
- 7,5 dl. water
- 3 dl. azijn
- 50 ml. olie
- 10 wortels
- halve komkommer
- 2 uien
- 3 schijfjes djahe
- 1 pot zilveruitjes
- 1 eetlepel mosterd
Bumbu:
- 3 kemirienoten
- 3 theelepels kunyit
- 4 theelepels suiker
- 2 theelepels knoflookpoeder
- zout
Bereiding:
Snijd de uien in ringen en maak de kemirienoten fijn. Was de kool, wortels en sperziebonen en snijd ze in lange dunne reepjes. Zet dit op met het water en laat het koken totdat de groenten halfgaar zijn. Zet het vuur dan laag. Fruit de uiringen in de olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit die mee. Roer dit goed door en voeg het bij de groenten, breng het op smaak met suiker, zout en azijn. Was de tauge en de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Voeg deze eveneens bij de groenten en roer het geheel weer goed door. Giet dan de inhoud van het potje zilveruitjes, ook het zuur, erbij. Voeg tot slot de mosterd toe. Roer het geheel goed door en laat het heel even koken. De groenten mogen niet al te gaar zijn. Laat het gerecht afkoelen en serveer het koud.