Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Iga Bakar Bawang

Runderribben van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kg. runderribben
- 1,5 ltr. water
- 2 daun salam
- 2 eetlepels bawang goreng

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout

Marinade:

- 1 ui
- 3 rode rawits
- 1 eetlepel margarine
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels bbq saus

Bereiding:

Snijd de ribben in stukken. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maak van de bumbu een pasta. Breng het water met de daun salam, bumbu, ribbetjes en het zout aan de kook en stoof de ribben op zacht vuur gaar. Rasp voor de marinade de ui, smelt de margarine en snijd de rawits zo klein mogelijk. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een saus. Leg de ribbetjes in de saus en laat ze een uur marineren. Gril de ribben op de barbecue mooi bruin en krokant en bestrijk ze steeds met de marinade. Bestrooi de ribben voor het serveren met de bawang goreng.

Iga Bakar Bawang