Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Asem-Asem Daging Sengkel
Runderbouillon met zure stervrucht
Ingrediënten:
- 350 gr. runderschenkel
- 1,5 ltr. water
- 4 belimbing wuluh
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels kristalsuiker
- halve theelepel peper
Bereiding:
Snijd de sjalotten en lomboks in ringen. Snijd de knoflook in plakjes, kneus de djahe, rasp de laos en snijd de belimbing wuluh in tweeën. Breng het water met de schenkel aan de kook. Voeg de sjalotten, knoflook, zout, peper, suiker, ketjap, djahe, lomboks, daun salam en laos toe en stoof het vlees gaar. Voeg de belimbing wuluh toe en stoof het geheel even door. Breng het op smaak met peper en zout.
Asem-Asem Daging Sengkel