Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asem-Asem Daging Sengkel

Runderbouillon met zure stervrucht


Ingrediënten:

- 350 gr. runderschenkel
- 1,5 ltr. water
- 4 belimbing wuluh
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels kristalsuiker
- halve theelepel peper

Bereiding:

Snijd de sjalotten en lomboks in ringen. Snijd de knoflook in plakjes, kneus de djahe, rasp de laos en snijd de belimbing wuluh in tweeën. Breng het water met de schenkel aan de kook. Voeg de sjalotten, knoflook, zout, peper, suiker, ketjap, djahe, lomboks, daun salam en laos toe en stoof het vlees gaar. Voeg de belimbing wuluh toe en stoof het geheel even door. Breng het op smaak met peper en zout.

Asem-Asem Daging Sengkel