Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pedis Dua

Kippenpoten gebakken in een pittige bumbu


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- olie
- 4 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 cm. trassi
- 4 rode rawits
- 4 rode lomboks
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 theelepel asem
- halve eetlepel gula djawa
- zout
- frituurolie

Bereiding:

Hak de kippenpoten in twee stukken zodat je karbonades en drumsticks overhoudt. Droog ze goed af en frituur ze in hete olie tot ze goudbruin zijn, zet ze even apart. Wrijf de sjalotten, knoflook, trassi, rawits, lomboks, laos en gula djawa met een snuf zout in de vijzel tot een pasta. Fruit deze bumbu in 3 eetlepels olie en doe er daarna de kippenpoten bij. Doe er ook de daun salam bij en fruit het geheel nog enkele minuten. Knijp de asem uit in een kop heet water en doe dit water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat een half uurtje sudderen tot de kip helemaal gaar is, het water moet bijna helemaal opgenomen zijn. Proef op zout en voeg eventueel meer zout bij, haal de daun salam eruit en dien heet op.

Ayam Pedis Dua