Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Panggang

Pittig gemarineerde biefstuk van de barbecue


Ingrediënten:

- 400 gr. biefstuk

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel ketumbar
- mespunt djinten
- zout

Sambal:

- 5 rode rawits
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 8 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel bruine suiker
- 1 theelepel citroensap
- azijn naar smaak
- zout

Bereiding:

Neem een biefstuk van ca. 4 cm. dik. Schil de djahe en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes en lomboks. Maal de bumbu tot een pasta en smeer de biefstuk hiermee in, laat het minstens 3 uur marineren. Snijd, voor de sambal, de rawits, sjalotjes en knoflook fijn. Maal dit met de overige sambalingrediënten tot een gladde saus. Rooster de steak op de barbecue mooi krokant en gaar naar smaak. Serveer de sambal er apart bij.

Daging Panggang