Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Iga Kambing Bakar
Geitenribben van de barbecue met een hete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. geitenribben
- 50 gr. margarine
- 50 ml. limoensap
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun pandan
- water
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 6 lomboks
- 5 rawits
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Marineer de ribben een uur in zout en limoensap. Snijd de serehstengel zo fijn mogelijk. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukken. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn. Maak van de bumbu een pasta en fruit die met de tomaat, daun pandan, sereh en daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren. Voeg de ribben en water toe en kook de ribben gaar. Haal de ribben uit de bouillon en kook de bouillon in tot een saus. Gril de ribben op de barbecue mooi bruin. Bestrijk ze steeds met de saus en gesmolten boter. Serveer de gegrilde ribben met de overgebleven saus.