Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Iga Kambing Bakar

Geitenribben van de barbecue met een hete saus


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenribben
- 50 gr. margarine
- 50 ml. limoensap
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun pandan
- water
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 6 lomboks
- 5 rawits
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Marineer de ribben een uur in zout en limoensap. Snijd de serehstengel zo fijn mogelijk. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukken. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn. Maak van de bumbu een pasta en fruit die met de tomaat, daun pandan, sereh en daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren. Voeg de ribben en water toe en kook de ribben gaar. Haal de ribben uit de bouillon en kook de bouillon in tot een saus. Gril de ribben op de barbecue mooi bruin. Bestrijk ze steeds met de saus en gesmolten boter. Serveer de gegrilde ribben met de overgebleven saus.

Iga Kambing Bakar