Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Paniki

Gesmoorde kip in pittige kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kip
- 3 uien
- 5 tenen knoflook
- 4 lomboks
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 4 kemirienoten
- 2 daun djeruk purut
- 60 gr. santen, blok
- 1 eetlepel asem
- suiker
- zout
- olie

Bereiding:

Snipper de lomboks en ui, pers de knoflook uit en pof de kemirienoten. Kip in stukken snijden en inwrijven met zout, asem en in olie lichtbruin bakken. Verwijder de helft van de olie en bak hier de uien lichtgeel in. Dan de sereh, djahe, djeruk purut, kemiries en lomboks toevoegen met een kopje water. Zodra het water bijna verdampt is de santen smelten en dit toevoegen. Breng het geheel weer aan de kook, voeg de kip toe en laat dit gaar sudderen op een klein vuur.

Ayam Paniki