Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Goreng Almond
Kipfilets met een krokant amandellaagje
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 400 gr. geschaafde amandelen
- 4 eetlepels bloem
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- olie
Saus:
- 4 dl. water
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 theelepel kristalsuiker
- 4 eetlepels tomatensaus
- 2 theelepels maïzena
Bereiding:
Snijd de filets bijna doormidden en sla ze daarna plat. Bestrooi ze met zout, peper en citroensap en laat ze een half uur marineren. Pers voor de saus de knoflook, snijd de lombok zo klein mogelijk en los de maïzena op in een beetje water. Kook alle ingrediënten voor de saus en bind het met het maïzenapapje. Meng het amandelschaafsel met de bloem. Klop de eiwitten een beetje los, haal de filets door het eiwit en daarna door het bloemmengsel. Zorg dat de filets goed bedekt zijn. Laat de filets een paar min. rusten om een beetje op te drogen en bak ze daarna in hete olie mooi bruin en krokant. Serveer de saus er apart bij.