Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Panggang Klaten
Geroosterde kip met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kip
- 10 kemirienoten
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- halve theelepel venkel
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
- kwart theelepel trassi
- 2,5 kop santen
- 5 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 3 schijven laos
Bereiding:
Snijd de kip aan de borstzijde door en druk hem plat. Hak de kemirienoten in de blender samen met de sjalotjes, knoflook, venkel, ketumbar, suiker, zout, trassi en half kopje santen tot het een glad mengsel is. Rooster de kip 5 min. aan elke kant. Doe het mengsel in een wok, voeg de rest van de santen, de laos, daun salam en de djeruk purut toe aan het mengsel. Laat dit koken en voeg de kip toe. Laat de kip 20 min. mee koken. Giet regelmatig de saus over de kip in de wok. Als de kip gaar is, zal de saus bijna zijn verdampt. Plaats de kip op een gril en rooster het in 10 min. totdat het bruin en knapperig is. Serveer de kip als het nog heet is.