Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Madura

Blokjes kippenvlees aan een spies met pindasaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kipkarbonades
- 150 ml. ketjap manis
- sap van 2 limoenen
- zout

Pindasaus:

- 250 gr. geroosterde pinda's
- 5 dl. water
- 1 dl. ketjap manis
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 daun djeruk purut
- zout naar smaak

Bereiding:

Haal het vel van de kipkarbonades en ontbot de karbonades. Snijd het vlees in blokjes en marineer ze in het limoensap, zout en ketjap manis. Rijg het vlees aan satehstokjes en rooster ze gaar op de barbecue. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Pureer de sausingrediënten, behalve de djeruk purut, tot een pasta. Breng de saus aan de kook samen met de djeruk purut tot de gewenste dikte. Serveer de sateh warm met de pindasaus.

Sateh Ayam Madura