Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Abuk-Abuk Sago
Zoete, gestoomde piramides van kokos en sagoparels
Ingrediënten:
- 150 gr. sagoparels
- 80 gr. gula bali
- 80 gr. geraspte kokos
- 1 eetlepel water
- zout naar smaak
Bereiding:
Hak de gula bali in kleine stukjes. Was de sagoparels, laat ze weken in ruim warm water voor ca. 15 min. en daarna uitlekken. Meng de parels met de kokos, het water en zout en roer het goed door elkaar. Neem een piramidevormpje en vul dit met 1,5 eetlepel van het sagomengsel, leg hier 1 theelepel gula bali op en vervolgens afdekken met 1 eetlepel van het sagomengsel. Vul op deze manier alle vormpjes tot je alles hebt gebruikt. Stoom de vormpjes op hoog vuur voor ca. 30 min. of tot de piramides gaar zijn.
Abuk-Abuk Sago