Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Opor Panggang

Gestoofde kip in kokosmelk van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 serehstengel
- 7 kemirienoten
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 3 cm. djahe
- 2,5 cm. kunyit
- 3 cm. laos
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel gula djawa
- zout
- 5 eetlepels olie
- 3 daun salam
- 7,5 dl. santen

Bereiding:

Maak de kip schoon en snijd het in vier stukken. Kneus de serehstengel met de stamper van je vijzel. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak de sjalotjes, knoflook, djahe, kunyit, laos, ketumbar, djinten, kemirienoten, gula djawa en zout naar smaak fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie in de wok en fruit hier de pasta in. Voeg dan de stukken kip, serehstengel en de daun salam toe en bak dit ca. 5 min. Voeg dan de santen toe en laat de kip zachtjes gaar stoven in ca. 30 min. Haal de stukken kip uit de wok zodra het gaar is en rooster ze daarna bruin op de barbecue.

Ayam Opor Panggang