Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Pepes Bumbu Rujak
Pittige makreel gestoomd in bananenblad
Ingrediënten:
- 1 kg. verse makreel
- 4 daun salam
- 3 serehstengels
- ca. 40 daun kemangi
- bananenbladeren
Bumbu:
- 100 gr. rode lomboks
- 6 sjalotjes
- 100 gr. kemirienoten
- 10 cm. kunyit
- 6 cm. djahe
- 5 cm. temu kunci
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- zout naar smaak
- gula djawa naar smaak
Bereiding:
Maak de makreel schoon en snijd het in 4 moten. Snijd de daun salam en serehstengels zeer fijn. Snijd de lomboks, sjalotjes, knoflook en tomaten fijn. Schil de kunyit, djahe en temu kunci en snijd ze fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal alle ingredienten voor de bumbu in de vijzel fijn tot een pasta. Neem een stuk bananenblad en leg hier een vismoot op. Neem een kwart van de bumbu en smeer de moot volledig in. Bestrooi dit met wat daun salam, sereh en kemangi. Vouw het blad dicht en maak het vast met cocktailprikkers. Verwerk op deze manier de rest van de vis. Stoom de pakketjes 30 min. tot het gaar is. Gril de vis daarna op hete kolen tot al het vocht is verdampt.