Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gurame Bakar Ketjap

Geroosterde vis van de barbecue


Ingrediënten:

- 600 gr. ikan gurame
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
- 1 dl. ketjap manis

Bumbu:

- 4 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de vis in moten. Marineer de vis met het limoensap en zout. Laat de vis voor ca. 30 min. in de koelkast afgedekt marineren. Snipper de lomboks, rawits, knoflook en sjalotjes fijn en maal dit tot een pasta in de vijzel. Voeg de peper en zout toe en schep dit goed door. Meng de kruiden uit de vijzel met de ketjap manis en wrijf de vismoten hiermee volledig in. Verpak de vis in bananenblad, verhit de barbecue en laat de vis garen.

Gurame Bakar Ketjap