Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Gurame Bakar Ketjap
Geroosterde vis van de barbecue
Ingrediënten:
- 600 gr. ikan gurame
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
- 1 dl. ketjap manis
Bumbu:
- 4 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Marineer de vis met het limoensap en zout. Laat de vis voor ca. 30 min. in de koelkast afgedekt marineren. Snipper de lomboks, rawits, knoflook en sjalotjes fijn en maal dit tot een pasta in de vijzel. Voeg de peper en zout toe en schep dit goed door. Meng de kruiden uit de vijzel met de ketjap manis en wrijf de vismoten hiermee volledig in. Verpak de vis in bananenblad, verhit de barbecue en laat de vis garen.
Gurame Bakar Ketjap