Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Gomeh

Gestoofde kip in een dikke kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 2 lomboks
- 1 theelepel trassi
- 4 kemirienoten
- halve eetlepel kunyit
- halve eetlepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel sereh
- 2 gepelde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 30 gr. santen, blok
- zout

Bereiding:

Schil de djahe. Snijd de ui, knoflook, lomboks en djahe fijn en wrijf dit fijn tot een pasta. Voeg de andere kruiden toe en stamp alles door elkaar. Bak de kip in wat olie rondom bruin, haal het uit de wok, verwijder de olie op 1 eetlepel na en fruit de bumbu 2 min. Doe er wat water bij en roer het goed door. Doe de tomaten erbij en prak ze fijn. Voeg naar smaak zout toe en de suiker. Doe de kip erbij en schep het geheel goed om. Laat de santen in de saus smelten en stoof de kip gaar. Voeg af en toe wat water toe. De saus moet niet te dun zijn.

Ayam Gomeh