Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Menado

Kip van de barbecue met een pikante, kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenpoten
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- olie
- 1 serehstengel
- handvol thaise basilicum
- 2 daun pandan
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 tomaten
- 250 ml. water

Bumbu:

- 6 lomboks
- 8 sjalotten
- 2 schijven djahe
- 2 tenen knoflook

Bereiding:

Kneus de serehstengel, pel de tomaten en snijd ze klein, snipper de djahe en pers de knoflook uit. Leg de daun pandan in een knoop. Bestrooi de kip met het limoensap en zout en zet het even weg. Snijd de lomboks en sjalotjes fijn. Maak in een vijzel een bumbu van de kruiden en bak dit in een beetje olie in de wok. Voeg dan de sereh, daun pandan, ketjap en tomaten toe en bak tot de tomaten uiteen vallen. Doe dan de kip met het water en basilicum in de wok en stoof tot de kip bijna gaar is (als je de kip in de saus wilt opdienen, dan moet de kip goed gaar zijn). Haal de kip uit de wok en laat het afkoelen. Haal de pandan en de sereh uit de saus en bind deze met wat maïzena. Gril de koude kip op de barbecue of een elektrische gril. Dien de saus er apart bij op.

Ayam Menado