De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Puntir
Verdraaid lekkere gefrituurde koekjes
Ingrediënten:
- 300 gr. tarwebloem
- 150 gr. poedersuiker
- halve theelepel baking soda
- halve theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Mix in een kom de eieren, suiker, zout, baking soda en bakpoeder tot de suiker is opgelost. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix tot het een glad en romig beslag is geworden. Laat het 30 min. rusten. Rol het deeg uit op een met meel bestoven ondergrond. Rol hier dunne rolletjes van en draai ze per 2 om elkaar. Frituur ze goudbruin in niet al te hete olie. Laat de koekjes uitlekken en afkoelen. Eventueel het deeg in gelijke porties verdelen en deze porties kleuren met cacaopoeder of andere kleurstof naar wens.
download