Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Puntir Adas Manis

Gedraaide anijskoekjes


Ingrediënten:

- 380 gr. bloem
- 170 gr. ongezouten boter
- 200 gr. suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels anijszaad
- 1,5 theelepel vanille-extract
- zout

Bereiding:

Doe de bloem, bakpoeder, zout en anijszaad in een kom. Mix de boter in een andere kom romig. Voeg de suiker toe en mix alles licht en romig. Mix de eieren één voor één door de boter en daarna de vanille toevoegen. Roer dan het bloemmengsel er door. Vorm van het deeg een bal en druk dit plat tot een schijf. Pak die in huishoudfolie en laat een paar uur of een hele nacht in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 vellen bakpapier in, verdeel het deeg in vieren en daarna in achten. Wrijf de deegroller in met bloem en rol het deeg uit tot een lengte van 20 cm. Snijd het deeg in repen. Vouw de repen dubbel en draai ze een paar keer om de lengte-as. Druk de uiteinden goed samen. Leg de koekjes 2 cm. van elkaar op het bakpapier. Bak ze in 15 min. lichtbruin. Laat de koekjes op een rek afkoelen.

Kue Puntir Adas Manis