Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Renyah

Gefrituurde kip in een krokant jasje

Ayam Goreng Renyah | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- olie
- 3 eieren

Bumbu:

- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel sambal
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 3 theelepels chilipeper
- suiker
- zout

Meeljasje:

- 100 gr. bloem
- 20 gr. maizena
- 20 gr. rijstmeel
- peper
- nootmuskaat
- chilipeper

Bereiding:

Pers de knoflook uit. Verhit olie in een wok, bak de bumbu tot ze geurt, voeg het zout en de suiker toe. Smeer de kip hiermee in, laat het een nacht staan zodat de smaken kunnen intrekken.

Meng bloem, rijstmeel, maizena, peper, nootmuskaat, zout en chilipeper, zeef dit tot het goed gemengd is en zet het opzij. Bak de kip bijna gaar in hete olie en laat ze afkoelen. Klop de eieren los met wat zout en dompel hier de kip in. Rol de kip door het meelmengsel. Zorg dat de kip goed bedekt is met meel. Herhaal dit eventueel. Zet de kip een uurtje in de koelkast. Verwarm olie tot 180 graden en bak hierin de kip krokant en goudbruin. Laat het op keukenpapier uitlekken. Bestrijk de kip met sambal of serveer het met zoete chilisaus.

Ayam Goreng Renyah