De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Iga Bakar Madu
Zoete spareribs van de barbecue
Ingrediënten:
- 800 gr. spareribs
- 1 ltr. water
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 cm. djahe
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels sesamolie
- halve eetlepel ketjap manis
- halve eetlepel ketjap asin
- halve eetlepel oestersaus
- halve eetlepel nootmuskaat
- zout
- peper
- suiker
Bereiding:
Hak de knoflook, ui en djahe fijn. Bak dit in wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de ribben toe en bak tot de kleur verandert. Voeg honing, ketjap manis, ketjap asin, oestersaus, nootmuskaat, zout, suiker en peper toe. Voeg water in gedeeltes toe. Kook tot de saus is ingedikt en het vlees zo goed als gaar is. Rooster de spareribs op een barbecue verder gaar. Bestrijk ze steeds met de saus en serveer de rest van de saus er bij.