Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pelalah

Uitgeplozen, gebakken kip geserveerd met hete sambal

Ayam Pelalah | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 2 daun salam
- 1 serehstengel

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 lomboks
- 3 rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 schijfjes laos
- 1 cm. kencur
- 1 cm. kunyit
- 3 kemirienoten
- halve theelepel zout
- kwart theelepel suiker

Sambal:

- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 lomboks
- 3 rawits
- 2 tomaten
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel zout
- halve theelepel suiker
- 2 theelepels citroensap

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Snipper van de serehstengel alleen het witte deel. Pof de kemirienoten. Schil de kencur, laos en kunyit. Snijd voor de bumbu alle ingredienten fijn en maal het tot een pasta. Meng de bumbu met de sereh en daun salam en wentel de kip hier door heen. Laat het een nacht marineren. Verwarm de oven op 180 graden en bak de kip in ca. 50 min. gaar. Haal de stukken eruit en laat ze afkoelen. Pluis het vlees met twee vorken uit elkaar.

Maak voor de sambal de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits schoon, snipper ze fijn en maal het in de vijzel. Snijd de tomaten doormidden, verwijder het zaad en snijd ze in blokjes. Wrijf de tomaten mee in de vijzel en voeg trassi, zout, suiker en citroensap toe. Roer de sambal goed door. Serveer de sambal over de gesnipperde kip.

Ayam Pelalah