De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Bakar Lumajang
Hete kip van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 theelepels limoensap
- 5 dl. water
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 3 cm. djahe
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 8 lomboks
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- 1 eetlepel suiker
- zout
Bereiding:
Snijd de kip in vieren. Kneus de serehstengels en de djahe. Wrijf de kip in met limoensap en laat het 30 min. marineren. Bak de kip half gaar in de olie. Wrijf de kruiden voor de bumbu in de vijzel. Fruit dit met de serehstengels, daun salam en de djahe in de wok. Voeg water en suiker toe en breng het aan de kook. Voeg de kip toe en kook tot de kip gaar is en het water is verdampt. Rooster de kip op de barbecue lekker bruin. Serveer met rijst, saus en een groenteschotel.