Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Udang Dua

Gestoofde garnalen in een gele kokossaus

Kari Udang Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 500 gr. tijgergarnalen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- halve theelepel trassi
- 1 eetlepel kunyit
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel gemalen ketumbar
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 dl. santen
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal. Spoel ze schoon onder de kraan en laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper de uien, knoflook en lombok fijn. Kneus de ketumbar en trassi in de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook, lombok en trassi voor ca. 3 min. Voeg de kunyit, djahe, ketumbar en sereh toe en fruit dit kort. Voeg dan de santen toe en roer het geheel door tot de santen warm is geworden. Schep de garnalen hierdoor en laat ze ca. 5 min. hierin sudderen tot ze gaar zijn. Breng het geheel op smaak met zout en citroensap.

Kari Udang Dua