Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Gangan Udang
Garnalen gestoofd in kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. garnalen
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 2,5 dl. santen
- halve theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 2 lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout
- peper
Bereiding:
Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn en wrijf het tot een pasta. Bak dit in de olie samen met de sereh en de bladeren. Voeg de santen en de tomaat toe en laat het geheel even sudderen. Voeg de garnalen en overige ingredienten toe en stoof tot de garnalen gaar zijn. Serveer met witte rijst.
Gangan Udang