De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gangan Udang
Garnalen gestoofd in kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. garnalen
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 2,5 dl. santen
- halve theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 2 lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout
- peper
Bereiding:
Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn en wrijf het tot een pasta. Bak dit in de olie samen met de sereh en de bladeren. Voeg de santen en de tomaat toe en laat het geheel even sudderen. Voeg de garnalen en overige ingredienten toe en stoof tot de garnalen gaar zijn. Serveer met witte rijst.
download