De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Udang Piri-Piri
Zeer pittige grote garnalen aan een spies
Ingrediënten:
- 1 kg. grote garnalen
- 4 rode lomboks
- 1,5 dl. witte wijnazijn
- 4 teentjes knoflook
- 6 rode rawits, gehakt
- 1,5 dl. olijfolie
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze schoon onder de kraan. Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Kook de lomboks met de helft van de azijn gaar. Doe ze in de keukenmachine en pureer ze glad met de knoflook, rawits en voeg al mixende de rest van de azijn en de olie toe. Doe de garnalen in deze marinade en laat ze een uurtje in de koelkast staan. Haal de garnalen uit de marinade en rijg ze per 2 of 3 aan stokjes. Kook de marinade tot een gebonden saus. Bestrijk de garnalen met de saus tijdens het roosteren.
download