Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Kering
Droog gebakken pittige kip met sherry
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 dl. droge sherry
- 2 dl. water
- 3 tenen knoflook
- 4 stukjes steranijs
- 1 eetlepel kardemom
- halve kaneelstokje
- 2 eetlepels ketjap asin
- 4 eetlepels olie
- 2 theelepels sesamolie
- 6 rawits
- 1 schijf djahe
- 3 tenen knoflook
- zout
- peper
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken. Kneus de steranijs. Hak de rawits, djahe en knoflook fijn. Maak van alle kruiden een bumbu en marineer de kip in het mengsel. Laat de kip ca. 2 uur in deze marinade liggen. Doe alles in een ovenschaal en bak de kip ca. 45 min. in de oven op 200 graden. Haal de kip uit de marinade en bak de kip nog een kwartier zonder de marinade in de oven, met het vel naar boven. De kip moet droog en krokant worden.
Ayam Kering