Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kemangi

Stukken kip met citroenbasilicum


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 ui
- 5 tenen knoflook
- 2 serehstengels
- 6 daun djeruk purut
- 2 tomaten
- 1 limoen
- zout
- peper
- kemangi
- 2 rawits

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken. Pers de limoen uit. Rits de blaadjes van de kemangi af. Snijd de ui, knoflook, serehstegels, rawits en daun djeruk purut fijn. De tomaten grof snijden. Wrijf de kip in met het limoensap en het zout. Laat dit 1 uur marineren. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden. Voeg de kip, tomaat en peper toe en doe de deksel op de pan. Roer het geheel door, stoof dit op klein vuur tot de kip gaar is. Voeg kemangi en rawits toe, schep alles goed door elkaar en serveer het warm.

Ayam Kemangi