Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Bacem Dua

Gebakken zoete, gesmoorde tempeh


Ingrediënten:

- 200 gr. tempeh
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 5 dl. water
- olie

Bumbu:

- 2 cm. laos
- halve theelepel ketumbar
- 1 sjalotje
- 1 theelepel zout
- 2 teentjes knoflook
- flink stuk gula djawa
- 1 theelepel gerapste kokos
- 2 rode lomboks

Bereiding:

Snijd de tempeh in plakken. Snipper de sjalot, laos, lomboks en knoflook fijn. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Kneus de sereh. Verhit in een wok het water en voeg de bumbu, tempeh, salam en de sereh toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok de olie en bak de tempeh daarna goudbruin.

Tempeh Bacem Dua