Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tempeh Bacem Dua
Gebakken zoete, gesmoorde tempeh
Ingrediënten:
- 200 gr. tempeh
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 5 dl. water
- olie
Bumbu:
- 2 cm. laos
- halve theelepel ketumbar
- 1 sjalotje
- 1 theelepel zout
- 2 teentjes knoflook
- flink stuk gula djawa
- 1 theelepel gerapste kokos
- 2 rode lomboks
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken. Snipper de sjalot, laos, lomboks en knoflook fijn. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Kneus de sereh. Verhit in een wok het water en voeg de bumbu, tempeh, salam en de sereh toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok de olie en bak de tempeh daarna goudbruin.
Tempeh Bacem Dua