Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tempeh Bacem
Gebakken, gesmoorde tempeh
Ingrediënten:
- half blok tempeh
- 20 gr. santen
- 2 dl. water
- 1 daun salam
- 4 stukjes asem
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels gula djawa
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken van ca. 2,5 cm. dik. Breng het water aan de kook met de asem en de gula djawa. Kook zachtjes tot alle gula djawa gesmolten is. Voeg dan de salam, laos, een beetje zout en de in een beetje warm water opgeloste santen toe. Laat de tempeh hierin zachtjes koken tot bijna al het water verdampt is. Laat de tempeh even opdrogen en frituur de stukken in de olie tot ze gaar zijn.
Tempeh Bacem