Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Bacem

Gebakken, gesmoorde tempeh

Tempeh Bacem | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- half blok tempeh
- 20 gr. santen
- 2 dl. water
- 1 daun salam
- 4 stukjes asem
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels gula djawa
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in plakken van ca. 2,5 cm. dik. Breng het water aan de kook met de asem en de gula djawa. Kook zachtjes tot alle gula djawa gesmolten is. Voeg dan de salam, laos, een beetje zout en de in een beetje warm water opgeloste santen toe. Laat de tempeh hierin zachtjes koken tot bijna al het water verdampt is. Laat de tempeh even opdrogen en frituur de stukken in de olie tot ze gaar zijn.

Tempeh Bacem