Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Tahu Tempeh

Gebakken, gesmoorde tahu en tempeh met kerrie


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 1 blok tempeh
- 3 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 2 eetlepels kerrie
- 2 uien
- suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje santen
- 5 daun salam

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook. Dep de tahu droog en snijd het in plakken van ca. 1 cm. Snijd de tempeh in kleine repen van ook ca. 1 cm. dik. Verhit voldoende olie in een wok en bak de tahu en tempeh goudbruin. Schep ze uit de pan en laat het uitlekken. Giet de olie uit de wok op 2 eetlepels na en fruit hier de uien en knoflook in. Voeg wat water en santen toe en doe er de daun salam, djeruk purut, sereh, kerrie, een beetje suiker en de tahu en tempeh bij. Laat het geheel op een klein vuur zachtjes koken tot de smaak in de tempeh is getrokken. Laat het geheel nog even smoren, tot het meeste vocht verdampt is. Serveren met witte rijst.

Kari Tahu Tempeh