Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Ingkung
Gestoofde kip in kokosmelk, van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 serehstengel
- 3 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 5 dl. santen
- 3 eetlepels olie
Kruidenpasta:
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 kemirienoten
- 3 cm. djahe
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- zout
- 1 eetlepel gula djawa
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, knoflook, kemirienoten, djahe, ketumbar, djinten, gula djawa en het zout fijn tot een kruidenpasta. Snijd de laos in 3 stukken en het dikke stuk van de serehstengel open. Fruit de pasta samen met de laos, alle blaadjes en de serehstengel voor zo'n 3 min. Voeg dan de kip en de helft van de santen toe en laat het zachtjes stoven totdat de santen verdampt is. Voeg dan de andere helft van de santen toe en laat dit nog 5 min. doorstoven. Haal de kip uit de pan en rooster het op een houtskoolvuurtje bruin. De kip regelmatig bestrijken met de overgebleven saus.