Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Swiwi Pedis

Pittige kippenvleugeltjes


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenvleugeltjes
- stukje djahe
- 3 tomaten
- suiker
- 1 eetlepel sambal manis
- ketjap manis
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- 4 daun djeruk purut
- zout
- 3 serehstengels

Bereiding:

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Snijd de sereh in stukken van 3 cm. Schil de djahe. Doe een beetje olie in een wok en laat deze goed heet worden. Bestrooi de vleugeltjes met wat zout, bak ze mooi goudbruin en haal ze uit de pan. Doe de tomaten, knoflook, uien, sereh, sambal, djeruk purut en de djahe in de wok en fruit die even flink aan. Breng het geheel op smaak met een schep suiker en een scheut ketjap. Doe de kip terug in de wok en laat het gerecht langzaam gaar worden. Voeg, als het te droog wordt, wat water toe.

Swiwi Pedis