Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Padang

Kip uit de wok met krokant jasje van kruiden


Ingrediënten:

- 1 kip
- 3 schijven laos
- 2 daun djeruk purut
- 2 eieren
- olie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 schijf djahe
- halve theelepel kunyit
- zout

Bereiding:

Roer de eieren los en snijd de djahe klein. Leg de stukken laos ongeveer 1 uur in water. Snijd de kip in stukken. Snipper de ui en knoflook fijn. Maal voor de bumbu de ui, knoflook, djahe, kunyit en zout naar smaak fijn in de vijzel tot je een gladde pasta hebt. Meng in een kom de pasta met de losgeklopte eieren en mix het goed. Voeg de kip toe en laat het ca. 15 min. staan. Verhit de olie in een wok. Bak hierin de stukken kip, onder regelmatig omscheppen, ca. 10 min. samen met de laos en djeruk purut tot de kip bruin begint te kleuren. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer met witte rijst.

Ayam Goreng Padang