Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Goreng Mbok Berek
Gefrituurde kip met een pikante sambalsaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- kippenbouillon
- zout
- 2 theelepel ketumbar
- 5 cm. laos
- 3 daun salam
Sambal:
- 6 lomboks
- 8 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 cm. laos
- 1,5 theelepel gula djawa
- 1 theelepel trassi
- zout
- 1,5 eetlepel olie
- mespunt nootmuskaat
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- kwart eetlepel asempasta
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Maak een bumbu van de 8 sjalotten, 3 tenen knoflook en kemirienoten. Verhit de wok en voeg het uienmengsel toe. Voeg de ketumbar, bouillon, laos, daun salam en de stukken kip toe en kook de kip gaar. Droog de kip en frituur ze in hete olie lekker bruin.
Snipper voor de sambal de lomboks, laos, knoflook en sjalotten en wrijf dit met de suiker, trassi en zout fijn in de vijzel. Bak dit in wat olie in de wok en voeg nootmuskaat, sereh en daun salam toe, fruit het ca. 5 min. Voeg asempasta toe en bak nog eens 1 min. Doe de sambal in een schaaltje, verwijder de sereh en daun salam en laat het afkoelen. Serveer met de sambalsaus.