Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kangkung

Waterspinazie en tempeh in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 100 gr. tempeh
- 500 gr. kangkung
- 100 gr. ebi
- 1 ltr. kippenbouillon
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels gula djawa
- 4 kemirienoten
- 1 middelgrote ui
- 2 groene lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 daun salam
- 3 dl. dikke santen
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de tempeh in dikke plakken en vervolgens in blokjes. Rooster de kemirienoten en trassi in een droge koekenpan en maal ze met de ketumbar fijn. Week de ebi in warm water. Snipper de ui, lomboks en knoflook fijn. Fruit in een beetje olie de ui, knoflook, lomboks, tempeh, kemirie, trassi, ketumbar, laos, gula djawa en daun salam. Wanneer de ui zacht is geworden de geweekte garnalen bijvoegen. Kook de kangkung in de bouillon tot half gaar. Voeg de gefruite ingredienten, de santen en zout naar smaak toe. Sudder tot alles gaar is.

Sayur Kangkung