Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Babi dan Kubis

Varkensvlees met kool in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 250 gr. hamlappen
- 100 gr. ebi
- 2 theelepels gula djawa
- kwart theelepel trassi
- kwart theelepel laos
- 2 daun salam
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- halve kleine witte kool
- 3 dl. dikke santen
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Week de garnalen in water. Snijd de kool in smalle slierten. Kook het varkensvlees in 5 dl. water. Fruit op een laag vuur de ui, knoflook, gula djawa, trassi, laos, citroensap, het gekookte vlees, garnalen, daun salam en zout. Kook de kool tot half gaar en giet af. Combineer de gebakken ingredienten, de kool en de santen en sudder tot alles gaar is. Roer zo nu en dan en voeg wat van het varkensvlees bouillon toe als het te dik wordt.

Sayur Babi dan Kubis