Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Asem Kacang Merah

Soep van runderpoulet en bruine bonen


Ingrediënten:

- 1 blik bruine bonen
- 300 gr. runderpoulet
- 4 dl. runderbouillon
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 4 eetlepels asemwater
- 1 theelepel gula djawa
- 1 daun salam

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Laat de bruine bonen uitlekken en vang het vocht op. Bak het vlees in een beetje olie rondom bruin. Breng de bouillon, het vlees, het bonenvocht, daun salam en het asemwater aan de kook. Voeg er de uien, knoflook, sambal, laos en suiker aan toe. Als allerlaatste de bruine bonen toevoegen. Laat dit alles doorstoven tot de uien gaar zijn. Lekker met Lalab tomaat of komkommer en kroepoek. Serveren met witte rijst.

Sayur Asem Kacang Merah