De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sayur Asem Kacang Merah
Soep van runderpoulet en bruine bonen
Ingrediënten:
- 1 blik bruine bonen
- 300 gr. runderpoulet
- 4 dl. runderbouillon
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 4 eetlepels asemwater
- 1 theelepel gula djawa
- 1 daun salam
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook. Laat de bruine bonen uitlekken en vang het vocht op. Bak het vlees in een beetje olie rondom bruin. Breng de bouillon, het vlees, het bonenvocht, daun salam en het asemwater aan de kook. Voeg er de uien, knoflook, sambal, laos en suiker aan toe. Als allerlaatste de bruine bonen toevoegen. Laat dit alles doorstoven tot de uien gaar zijn. Lekker met Lalab tomaat of komkommer en kroepoek. Serveren met witte rijst.
download