Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Bambu Dua

Zoet/zure bamboescheuten met kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 groot blik bambuscheuten
- 250 cc. rijstazijn
- 1 kop santen
- 50 gr. tauge
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 2 kemirienoten
- 1 lente-ui
- 1 schijfje djahe
- 3 eetlepels suiker
- halve theelepel kunyit
- olie

Bereiding:

Snipper de ui, djahe en knoflook fijn. Maal de kemirienoten fijn. Fruit de ui, djahe, knoflook, lombok, kunyit en kemirienoten in de olie. Spoel de bambuscheuten af en doe ze in een schaal. Schenk hier de azijn over samen met de suiker, het kruidenmengsel en de santen en roer dit goed door. Laat dit een nacht of wat langer in de koelkast staan en strooi voor het opdienen de tauge en de lente-ui er overheen.

Acar Bambu Dua