Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Acar Bambu Dua
Zoet/zure bamboescheuten met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 groot blik bambuscheuten
- 250 cc. rijstazijn
- 1 kop santen
- 50 gr. tauge
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 2 kemirienoten
- 1 lente-ui
- 1 schijfje djahe
- 3 eetlepels suiker
- halve theelepel kunyit
- olie
Bereiding:
Snipper de ui, djahe en knoflook fijn. Maal de kemirienoten fijn. Fruit de ui, djahe, knoflook, lombok, kunyit en kemirienoten in de olie. Spoel de bambuscheuten af en doe ze in een schaal. Schenk hier de azijn over samen met de suiker, het kruidenmengsel en de santen en roer dit goed door. Laat dit een nacht of wat langer in de koelkast staan en strooi voor het opdienen de tauge en de lente-ui er overheen.
Acar Bambu Dua