Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Tempeh

Vegetarische sateh van tempeh

Sateh Tempeh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 4 dl. santen

Bumbu:

- 8 lomboks
- 6 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. laos
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel asem
- suiker
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en stoom die 15 min. Snijd knoflook, lomboks, sjalotten, kemirienoten en laos fijn en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de kruiden in de olie tot het gaat geuren. Doe de sereh en de daun salam erbij. Roer de tempehblokjes er door. Schenk de santen er bij en kook door tot de saus is ingedikt. Laat het geheel afkoelen. Rijg de blokjes aan stokjes en rooster de tempeh mooi bruin. Maak van de marinade een gebonden saus. Serveer deze saus bij de sateh of serveer met pindasaus.

Sateh Tempeh