De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Pentol
Rolletjes varkensgehakt aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. varkensgehakt
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels kokos
- 2 eieren
- 1 theelepel suiker
- 2 kemirienoten
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel asem
- halve theelepel djinten
- olie
- 1 theelepel trassi
- 1 ui
- 2 lomboks
Bereiding:
Kluts de eieren los. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de ui, lomboks en knoflook. De kokos vochtig maken en even op zacht vuur in de wok omroeren. Meng het gehakt met de geroosterde kokos en de eieren. Maak de kemirienoten, ketumbar, djinten, trassi, lomboks, ui, knoflook, suiker, zout en asem fijn in de vijzel. Meng dit alles door het vleesmengsel en vorm er rolletjes van. Kneed de rollen aan de satehstokjes en rooster ze bruin en gaar.