Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Goreng Jakarta
Gefrituurde kip uit de wok
Ingrediënten:
- 1 kip
- 3 theelepels zout
- 2 theelepels citroensap
- 5 sjalotten
- 3 kemirienoten
- 1 rode lombok
- 2 theelepels koriander
- kwart theelepel kunyit
- 1 kop water
- 1 eetlepel asemwater
- 1 stukje laos
- 1 sereh
- half kopje olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukken, snijd de sjalotten fijn en pof de kemirienoten. Wrijf de kip in met 1 theelepel van het zout en al het citroensap. Laat het een half uur marineren, dan afspoelen onder koud water en laat het goed uitlekken. In de blender een saus maken van de sjalotten, kemirienoten, de rest van het zout, lombok, koriander, kunyit en het water.
Zet een grote soeppan op het vuur en leg de stukken kip hier in. Giet het mengsel hierbij en voeg het asemwater, laos en de sereh toe. Kook het ca. 20 min. op een middelgroot vuur of tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Haal de pan van het vuur. Verwarm de olie in de wok en braad de kip ca. 5 min. of tot het knapperig bruin wordt. Haal het weer uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.