Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Padang

Varkensvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 7 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 3 eetlepels olie
- 1 dl. rijstwater
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels ketjap manis
- zout
- satehstokjes

Bumbu:

- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 1 serehstengel
- 10 rawits
- 1 eetlepel gula djawa

Bereiding:

Schil de djahe, kunyit en laos. Snijd de ingredienten voor de bumbu klein en maal het dan fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hier de sjalotten en de knoflook ca. 2 min. in. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 min. mee. Dan het rijstwater, bumbu, asemwater en de ketjap toevoegen. Het vleesmengsel nog 10 min. laten sudderen, zout naar smaak toevoegen en dan laten afkoelen. Rijg vervolgens het vlees aan de satehstokjes en rooster dit bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje.

Sateh Padang