De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Manis Djeruk Nipis
Blokjes varkensvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- halve eetlepel sambal manis
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 eetlepels limoensap
- zout naar smaak
- satehstokjes
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pers de knoflook uit. Doe de ketjap in een kom en voeg hier de sambal, knoflook, gula djawa, limoensap en wat zout bij. Laat het varkensvlees hierin meer dan 2 uur marineren. Leg de satehstokjes in koud water. Rijg het vlees aan de stokjes, per stokje max. 4 blokjes. Rooster de Sateh Manis op de bbq of op een bakplaat.
download