Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Manis

Blokjes rundvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. runderlappen
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel olie
- satehstokjes

Bereiding:

Laat de satehstokjes wellen in water om tijdens het roosteren verbranding te voorkomen. Snijd het vlees in niet te grote blokjes. Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de gula djawa en het zout. Schenk de ketjap, de olie en het citroensap erbij, meng het vlees hierdoor en schep het geheel goed om. Laat een uur of twee staan en rijg het vlees aan de stokjes. Rooster het vlees vlak voor het eten. Heb je geen barbecue, rooster de sateh dan onder de grill. Verwarm de grill 10 min. voor, leg de stokjes onder het grillelement met de uitlekbak eronder. Rooster de sateh 5 min., draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 min.

Sateh Manis