De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Madura
Blokjes varkensvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel kencur
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels gedroogde kokos
- 5 kemirienoten
- stukje trassi
Bereiding:
Snijd de uien en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en maal ze fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng alle kruiden met de kokos. Doe het vlees en de azijn erbij. Meng het vlees goed met de kruiden en laat dit voor een nacht in de koelkast marineren. Schep het vlees af en toe om. Rijg het vlees aan, in water gewelde, stokjes en rooster de sateh op de barbecue.
download